Missä olen ja mihin suuntaan pitää kääntyä ?

Haisee raudalta. Bussin ikkunaan on liimattu purkka, useampikin.29 Rahola, 18 Haukiluoma, 1 Kalkku. Petra soitti eilen, sanoi kaipaavansa Tamperetta. Ja minä jäin miettimään voiko kukaan edes olla kaipaamatta Tamperetta, kun ei ole täällä. Kaikki haluavat Helsinkiin ja takaisin kesällä ja syksyllä ja talvella ja keväällä. Kaikki liikkuvat vasemmalta oikealle ja takaisin ja kääntyvät risteyksestä K-kaupalle, ihan vain palatakseen loppujenlopuksi sinne mistä alkujaan lähtivät liikkeelle.

Kesällä tulen kaipaamaan Jondea. Minun kitara ei ole vireessä. Krisse tulee käymään tänään, ehkä se suostuu ottamaan kuvia. Aurkinko paistaa ja taivas on sininen. Minun kynsilakka lohkeilee. Kaipaan söpöilytekstareita. Tykkään kun Riku sanoo "vitun Antti" aina kun olen surullinen. Se saa minut nauramaan.

Tänään lupaan maksaa velkani. Huomenna lupaan olla valittamatta mistään yhtään. Ylihuomenna lupaan sanoa joo kaikkeen mitä ehdotetaan. Perjantaina lupaan olla valehtelematta. Lauantaina alkaa kesäloma. Haetaan vaan lukion ensimmäisen luokan todistukset. Sitten se on loppu, sitten on kesä ja kaikkea muuta paitsi aikaa. Ja lauantaina lupaan olla ajattelematta Millaa. Ajattelenpa kuitenkin, ei kukaan saa tietää jos niille ei kerro.

Ja sunnuntaina, kesäloman ensimmäisenä kokonaisena päivänä, aion mennä keskustaan ja hypätä bussiin numero 24 ja sitten numeroon 13 ja sitten numeroon 28 ja sitten numeroon ja sitten ja. Minne vain paitsi sinne missä ihmiset kysyvät "mitä sinulle kuuluu?".Lupaan kesän aikana vieroittautua shoppailusta. Ja ylimääräisestä syömisestä. Ja internetistä. Ja alkaa seurustella.

1 kommentti:

A.Alice kirjoitti...

Ihana kun kerrankin olet kirjoitanut shlashin omasta elämästäs. Oot onnistunut siinä hyvin omalla tyylilläsi ja siitä tulee kiva vaikutelma. Arttu kiittää <3